ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Σκοπός του ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ είναι να διαμορφώσει μια σύγχρονη και αποτελεσματική αντίληψη του επιχειρείν, προσαρμοσμένη στα ελληνικά δεδομένα και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ελληνικής οικονομικής ζωής, που θα βοηθήσει κάθε εν ενεργεία ή μέλλοντα επιχειρηματία να αντιμετωπίσει τα προβλήματα, να ξεπεράσει τα εμπόδια, να εδραιώσει και να αναπτύξει την επιχειρηματική του δραστηριότητα, με την εφαρμογή του κατάλληλου επιχειρηματικού μοντέλου.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το πρόγραμμα επιμόρφωσης του ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ μπορούν να παρακολουθήσουν:

• Νέοι επιχειρηματίες που ξεκίνησαν πρόσφατα τη λειτουργία της επιχείρησής τους.
• Έμπειροι, εν ενεργεία επιχειρηματίες & ελεύθεροι επαγγελματίες που αναζητούν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
• Εκείνοι που πρόκειται να αναλάβουν τη συνέχιση της οικογενειακής επιχείρησης.
• Όσοι διαθέτουν απλώς μία «καλή επιχειρηματική ιδέα» και επιθυμούν να την εξετάσουν ως προς τη βιωσιμότητά της.
• Όσοι είχαν επιχείρηση στο πρόσφατο παρελθόν, την έκλεισαν και αναζητούν μία δεύτερη ευκαιρία – νέο ξεκίνημα.
• Άνεργοι ή υπό-απασχολούμενοι που αναζητούν μια διέξοδο απασχόλησης.
• Εργαζόμενοι στον ιδιωτικό ή στον δημόσιο τομέα.
• Όσοι ενδιαφέρονται να επενδύσουν σε μία βιώσιμη επιχειρηματική ιδέα, με καλές προοπτικές.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

Το ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ είναι ένας πραγματικά καινοτόμος θεσμός εξειδικευμένης επιχειρηματικής επιμόρφωσης και κατάρτισης, σε συνδυασμό με πρακτικές γνώσεις και ζωντανές εμπειρίες, αλλά και τη δυνατότητα να λάβει κανείς δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες, προκειμένου να επιτύχει τους επιχειρηματικούς – επαγγελματικούς του στόχους.

Σε αυτό το πλαίσιο ενθαρρύνονται η ανοικτή επικοινωνία και η αλληλεπίδραση μεταξύ των συμμετεχόντων. Αναγνωρίζονται οι ανάγκες, οι προσπάθειες και τα επιτεύγματα του καθενός. Η ζωντανή εμπειρία κάποιου, μπορεί να αποτελέσει μία πραγματική λύση στο ερώτημα ή το πρόβλημα που αντιμετωπίζει κάποιος άλλος από τους συμμετέχοντες, και έχει οπωσδήποτε τεράστια εκπαιδευτική αξία.

Το πρόγραμμα επιμόρφωσης του Σ.Ε. στηρίζεται σε ένα συνδυασμό των παραδοσιακών αρχών και μεθόδων της Οργάνωσης και Διοίκησης των Επιχειρήσεων, με μία καινοτόμο προσέγγιση για την εκπαίδευση των σύγχρονων επιχειρηματιών, οι οποίοι διδάσκονται πώς να σχεδιάσουν, να εφαρμόσουν και να παρακολουθούν το δικό τους Επιχειρηματικό Μοντέλο (Business Model). Μέσω αυτού, οι συμμετέχοντες αποκτούν την ικανότητα να αποτυπώνουν τη δική τους προσωπική, επιχειρηματική δραστηριότητα σε μία και μόνη σελίδα, και να παρακολουθούν βήμα-βήμα την εξέλιξη των στόχων τους.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ